fbpx
Fullsizeoutput 21

Virkistävä viherlatte

Nimestään huolimatta tällä ihanan kermaisella viherlatella ei ole mitään tekemistä kahvin eikä teen kanssa.  Tämä latte ei sisällä kofeiinia eikä muita stimulantteja, mutta se pursuaa vihreää voimaa ja suolistoa hellivää lakritsinjuurta, inkivääriä ja hyppysellisen chiliä.

Vihreät kasvikset ja erilaiset viherjauheet sisältävät paljon klorofylliä eli lehtivihreää, jolla on lukuisia positiivisia vaikutuksia elimistömme hyvinvointiin. Se mm. vahvistaa immuunipuolustusta, tukee maksan toimintaa ja auttaa myrkkyjen poistumisessa, emäksisöi kehoa, suojaa soluja hapetusstressiltä ja auttaa väsymykseen. Lisäksi vihreät kasvikset sisältävät lukuisia kemiallisia aineita, jotka saattavat ehkäistä syöpää.

Lakritsinjuuri edistää ruuansulatusta ja on hyväksi vatsalle ja suoliston limakalvoille. Sitä kannattaa kuitenkin käyttää varoen, jos on taipumusta kohonneeseen verenpaineeseen, koska lakritsi nostaa hieman verenpainetta.

Chili ja inkivääri ovat vahvoja antioksidantteja, jotka mm. laajentavat verisuonia ja ovat hyväksi sydämelle. Lisäksi inkivääri parantaa ääreisverenkiertoa, alentaa verenpainetta ja on tehokas pahoinvoinnin estäjä.

Mausteita, yrttejä ja rohdoksia mihin lakritsi, chili ja inkiväärikin kuuluvat, kannattaa käyttää vaihdellen ja sopivissa määrin, koska ne ovat vaikutuksiltaan hyvin tehokkaita.

Tuotteet kannattaa valita luomuna aina kun mahdollista ja viherjauheesta kannattaa varmistaa, ettei se sisällä makeutusaineita.

 

Viherlatte

Lakritsinjuuri teetä

Tuoretta inkivääriä

Viherjauhetta

Ripaus chiliä tai cayennepippuria

Vettä

Laita lakritsiteepussi ja parin sentin kokoinen kuorittu ja viipaloitu inkivääri teekannuun. Kaada noin litra kiehuvaa vettä päälle ja anna tekeytyä mielellään yön yli. Jäähdytä tee lopuksi jääkaapissa.

Sekoita blenderissä noin 3-5dl hauduketta ja 1 rkl viherjauhetta sekä chili/cayennepippuri. Pintaan muodostuu ihanan pehmeä vaahto. Kaada korkeaan lasiin ja nauti kylmänä.

 

Rakkaudella, Kaisa

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.