Fullsizeoutput 1e

Parempi vappu sima

 

Vappu on jo kohta ovella, mutta vielä ehtii tekemään vappu siman, kun toimii ripeästi.

Vähän parempi ja huomattavasti terveellisempi sima syntyy kun fariinisokerin tilalla käyttää kookossokeria. Kookossokeri on kuivattua kookoksenkukan nektaria, joka sisältää runsaasti mineraaleja ja muita ravintoaineita. Kookospalmusokerilla on alhainen glygeeminen indeksi, mikä tarkoittaa sitä, että sen vaikutus verensokeriin on alhaisempi kuin esimerkiksi valkoisen sokerin.

Olen huomanut, että kookospalmusokeri ei aiheuta sokeririippuvuutta ja huonoa oloa niin kuin muut sokerit tekevät. toki sitäkin tulee käyttää vain kohtuudella.

 

Kookospalmusokeri on väriltään ruskeaa, joten se antaa simalle sen ominaisen värin, aivan kuten fariinisokerikin tekee.

 

Vappusima

2 litraa vettä

2,5 dl kookospalmusokeria

2 luomu sitruunaa

n. 0,5 tl kuivahiivaa

Kiehauta litra vettä ja kaada kattilaan sokerin päälle. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.

Lisää yhden puristetun luomu sitruunan mehu.

Kaada toinen litra kylmää vettä kattilaan ja lisää hiiva. Sekoita hyvin.

Viipaloi vielä toinen pesty luomu sitruuna kattilaan ja jätä huoneen lämpöön tekeytymään.

Pullota seuraavana päivänä ja anna olla vappuun asti kylmässä, sitten vaan nauttimaan vähän terveellisemmästä ja vähän paremmasta simasta.

Oikein mukavaa ja hauskaa vappua sinulle!

Rakkaudella, Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *