Fullsizeoutput 27

Kesäkurpitsa-feta pasta (G)

Jokainen on kuullut, että kasviksia olisi hyvä syödä vähintään puolikiloa päivässä ja mieluusti enemmänkin. Tähän maukkaaseen kesäkurpitsa-feta pastaan saat uppoamaan reilusti yli puoli kiloa kasviksia. Perinteisen jauhopastan sijaan pastana toimii monikäyttöinen kesäkurpitsa. Kokeile ja ihastu!

Kesäkurpitsa-feta pasta

Iso kesäkurpitsa
1 sipuli
Pari valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
Suolaa
Pippuria
Tulista paprika jauhetta
Oreganoa
Paistamiseen kylmäpuristettua kookosöljyä
Feta-juustoa
Tuoretta basilikaa

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä pannulla tai kattilassa. Lisää tomaattipyree ja paprikajauhe. Pyörittele hetki pannulla ja lisää tomaattimurska. Anna hautua ja valmista sillä aikaa kesäkurpitsasta ”spagetti”. Käytä spiraaliraastinta, julienne-raastinta tai jotain muuta millä saat spagetin näköistä suikaletta.

Kypsennä kesäkurpitsa-spagetti paistinpannulla pienessä öljytilkassa, jätä hyvä suutuntuma.

Mausta tomaattikastike suolalla, pippurilla ja oreganolla ja tarkista maku.

Asettele spagetti lautaselle ja lisää tomaattikastike ja murusteltu feta. Koristele tuoreella basilikalla.

Bon apetit!

 

Ps. tomaattikastike toimii myös maukkaana kastikepohjana lihaisalle pastakastikkeelle, kun lisäät siihen kypsennetyn jauhelihan. Sekaan voit vielä halutessasi lisätä raastettua porkkanaa tai kesäkurpitsaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *