fbpx
Kakku26

Helppo raakakakku

Voiko oikeasti terveellistä ja hyvän makuista kakkua olla olemassakaan? Vastaus on kyllä, nimittäin raakakakut. Raakakakut valmistetaan tuoreista aineksista eikä niitä kypsennetä yli 42 asteiseksi misään vaiheessa. Valmistuksessa käytetään tuttuja aineksia kuten marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä, raakakaakaota, avocadoja ja kookosta. Ja koska raaka-aineita ei kuumenneta, niissä on tallella kaikki vitamiinit, kivennäisaineet, antioksidantit ja muut fytoravinteet. Näitä kakkuja siis voi hyvällä omalla tunnolla nautiskella, tosin melkoisia kaloripommejahan nämäkin ovat.

Terveellisyytensä vuoksi raakakakut menevät vaikka välipalasta silloin tällöin, kruunaavat myös juhlapöydän ja tekevät kahvihetkestä vieläkin suuremman nautinnon.

Raakakakut ovat luontaisesti gluteenitomia ja laktoosittomia ja usein myös vegaaneja. Makeutuksena käytetään vain hedelmiä ja marjoja, joten mitään lisättyjä sokereita ne eivät sisällä. Kuulostaa hyvälle, eikö?

Raakakakun valmistaminenkaan ei ole vaikeaa ja herkullisia ohjeita löytyy pilvin pimein. Helppo tapa tutustua raakakakkujen maailmaan on raakakakun valmistuapaketti. Valmispaketilla onnistutut takuu varmasti. Testasin Foodinin paketin, joka sisältää tarvittavat raaka-aineet luomuna sekä valmistusohjeen. Tuote ei sisällä lisättyä sokeria, vaan kinuskin omainen makeus tulee kuivatuista taateleista ja lucuma hedelmän jauheesta. Kookoksesta tehty kermainen kookosmanna ja herkulliset cashew-pähkinät tekevät täytteestä ihanan kermaisen ja raakakaakao tasapainottaa makuja. Tiikeripähkinä eli maamanteli tuo myös kermaisuutta ja makua sekä sisältää hyviä rasvoja. Tuote on gluteeniton, vegaaninen ja lisäaineeton.

 

 

Let´s do it!

Tarvitset

  • tehokkaan tehosekoittimen/sauvasekoittimen
  • kulhoja
  • nuolijan
  • irtopohjavuoan, jonka halkaisija 18-24cm

 

Liota taatelit ja cashew-pähkinät kylmässä vedessa muutaman tunnin ajan, jotta ne on helpompi hienontaa. Itse liotin niitä yön yli, jotta niistä tuli varmasti pehmeitä.

Sulata kookosmanna vesihauteessa ennen kuin rupeat työstämään taateleita ja pähkinöitä. Laita irtokakkuvuoan pohjalle valmiiksi leivinpaperi.

Pohjan valmistaminen:

  • Hienonna noin puolet taateleista ja 50g cashew-pähkinöitä tehosekoittimiessa tai sauvasekoittimella.  Voit tarvittaessa lisätä hieman vettä.
  • Lisää seokseen pohjan kuivajauheseos (ruskea pussi) ja 60 grammaa sulatettua kookosmannaa.
  • Levitä taikina irtopohjavuokaan ja painele tasaiseksi.
  • Laita pakastimeen jähmettymään ja valmista täyte.

Täytteen valmistaminen:

  • Hienonna tehosekoittimessa jäljelle jääneet taatelit ja cashew-pähkinät. Lisää taas hieman vettä.
  • Sekoita joukkoon täytteen kuivajauheseos (valkea pussi) ja kookosmanna. Taikinan tulee olla aika jämäkkää, mutta kuitenkin helposti levitettävää. Lisää vettä, jos seos on liian kuivaa.
  • Ota kakkupohja pakastimesta ja levitä täyte pohjan päälle nuolijaa apuna käyttäen. Laita kakku vielä pakastimeen jähmettymään noin tunniksi. Kun kakku on jähmettynyt sitä voi säilyttää jääkaapissa.
  • Kakun voi koristella halutessaan esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai kookoshiutaleilla.

Koristelin kakun jäisillä puolukoilla ja mielestäni puolukoiden kirpsakka maku sopii erinomaisesti tämän kinuskisen, hieman piparilta maistuvan kakun seuraksi. Kakku maistui erittäin hyvin myös omille ja naapurin lapsille.

Makoisia herkku hetkiä.

 

 

 

*Raakakakun valmistuspaketti saatu testiin Foodinilta.

 

Rakkaudella, Kaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.